Аджика, грузинська й абхазька приправа

Їжа

robertss 13.09.2023 Article

Аджика (абх. Аџьика) — абхазька гостра приправа, пастоподібна маса із солі та прянощів, а також овочевого пюре. Набула поширення не тільки в абхазькій, а й — з деякими варіаціями — у грузинській, вірменській, російській кухні. Власне .

Відфільтрувати рецепти в добірці



Назва рецепта



Бажані інгредієнти



Виключити інгредієнти



Час приготування



Вегетаріанське



Джерело рецепта

легко

Баклажани в аджиці — дуже оригінальна заготівля на зиму, яка неодмінно сподобається всім, хто .

середньо

У кухнях багатьох народів є універсальна приправа, яка готується рідко, але вистачає її .

легко

Аджика з хроном — один із різновидів гострої кавказької приправи, яку готують і в Грузії, і в .

Олена Некрасова 1 серпня 2022 року

легко

Аджика мегрельська — приправа, про яку чули багато хто. Аромат її ні з чим ніколи не сплутаєш. Ця приправа — неперевершена .

Олександра 27 березня 2021

легко

Гостра закуска з овочів і фруктів зеленого кольору. Відмінно підійде до м’ясних, рибних, картопляних, картопляних страв, .

Konstanta 28 серпня 2020

легко

Існує багато варіантів приготування аджики. Переглянувши кілька варіантів на просторах .

Наталя 28 серпня 2020 року

легко

Пряна, ароматна аджика з подрібнених овочів і спецій хороша в будь-якій якості. Її можна намазати на страву.

Олена 23 липня 2020

легко

Як не приготувати аджику, коли практично всі інгредієнти — ростуть на городі! Незвичайно смачна аджика .

Надія Єкімкіна 16 липня 2020

середньо

Любителям пікантних соусів присвячується аджика з яблуками по-київськи. Це дуже м’який різновид аджики з яблуками по-київськи.

легко

Аджика з помідорами та яблуками — домашня страва півдня Росії. Так її часто готують у .

Читати також  Помело

легко

Ця знаменита приправа народилася в Абхазії. По-абхазьки це слово означає «сіль», хоча солі в ній .

середньо

Аджику ми знаємо кількох сортів. На півдні Росії поширена аджика, яку ще називають .

легко

Аджика — це прекрасна приправа для гострих м’ясних страв.

Олена Шашкіна 6 вересня 2016 року

середньо

Дуже смачний рецепт домашньої аджики. Готую щороку. Виходить дуже смачно і пікантно.

Алевтина Семенова 5 вересня 2016 року

легко

Це дуже ароматна і смачна аджика, дуже рекомендую приготувати!

Тетяна М. 18 серпня 2016

легко

Аджика — (груз. აჯიკა, абх. Аџьыка) мегрельська абхазька гостра й ароматна пастоподібна маса з ягід, що містять .

Геннадій Усачов 8 серпня 2016 року

легко

Аджика — абхазька гостра, пряна паста, використовується як приправа, а також для ароматизації страв і .

середньо

Такий варіант аджики витрачається не в приклад швидше за класичну вогненебезпечну — вона не така легка, як .

легко

Дуже легкий і смачний рецепт аджики. Один із моїх улюблених рецептів, готую щороку. Дуже смачна аджика.

Алевтина Семенова 16 серпня 2015 року

легко

Кінець червня, ті, у кого є дача, можуть сповна насолодитися справжніми дарами нашого короткого літа.

Hurakan 24 червня 2015

легко

Геннадій Усачов 25 серпня 2014 року

легко

легко

легко

середньо

Lorxen Lorxen 18 березня 2010 року

легко

Оригінальна аджика з чорноплідної горобини.

Анастасія 24 грудня 2009 року

легко

Справжня абхазька аджика готується без міксера чи м’ясорубки. Її потрібно розтирати в .

bagi 24 жовтня 2008

легко

yasim 31 березня 2008

складно

Кількість гострого перцю, зазначена в цьому рецепті аджики, — мінімальна, адаптована. Часом він .

Читати також  Алича і слива ткемалі

середньо

середньо

середньо

середньо

легко

Світлана 16 вересня 2010

середньо

Олена 27 квітня 2010

середньо

ludaless 1 квітня 2010 року

середньо

Сергій 3 вересня 2009 року

Аджика (абх. Аџьика) — абхазька гостра приправа, пастоподібна маса із солі та прянощів, а також овочевого пюре. Набула поширення не тільки в абхазькій, а й — з деякими варіаціями — у грузинській, вірменській, російській кухні.

Власне кажучи, слово аджика (абх. Аџьыка) абхазькою означає просто «сіль», а той соус-паста, який називають аджикою інші народи, абхази називають апирпил-джика («перцева сіль») або аджиктцатца («сіль, перетерта з чим-небудь»). Споконвічна назва повністю відображає справжню суть абхазької аджики: це сіль, перетерта зі спеціями і прянощами.

Рецепти аджики, поширені в Грузії, Вірменії та Росії, здебільшого, крім солі та прянощів, містять овочеве пюре (розтерті помідори, моркву, овочевий перець, яблука).

Ключові слова



Якщо ви помітили помилку або неточність, будь ласка, повідомте нам .



СХОЖІ МАТЕРІАЛИ

середньо

легко

Рецепт від Нани Рогави для справжніх поціновувачів грузинської кухні. Головне — взяти правильну, .

легко

Ця знаменита приправа народилася в Абхазії. По-абхазьки це слово означає «сіль», хоча солі в ній .

КОМЕНТАРІЇ



Гість 5 листопада 2009

до холодцю найкраще хрін можливо, та, яка з хроном?

Кость 5 листопада 2009

стільки рецептів — неможливо вибрати ))) а не підкажіть, яка найбільше підходить до холодцю з птиці?

НАЙТИ РЕЦЕПТ



Продукти від А до Я

Все про продукти: як вибирати, як зберігати, як готувати; сезонність, сорти, корисність, кулінарне використання

Позначки:, , , ,
close