Азербайджанські кутаби із зеленню

Кутаби, тонкі пиріжки у формі півмісяця, готують із прісного тіста, а як начинку використовують м’ясо, зелень, гарбуз, зерна граната, сир, цибулю. Готують кутаби часто навесні з появою молодої зелені.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • борошно плюс ще трохи для присипки — 3 склянки
  • сіль — щіпка
  • рослинна олія — 1 ст. л.
  • середня цибулина — 1 шт.
  • будь-яка зелень (зелена цибуля, кінза, тархун, кріп, петрушка, шпинат, мангольд) — 400 г
  • топлене або вершкове масло плюс ще для подачі — 1 ст. л.
  • сумах, за бажанням

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

Для тіста просійте борошно в миску, додайте дрібку солі. Поступово замішуючи, підливайте змішану з рослинною олією воду кімнатної температури, щоб вийшло не надто круте тісто. Накрийте його рушником і залиште на 30 хв.

Для начинки очистіть і дрібно наріжте цибулину. У сковорідці розігрійте топлене або вершкове масло, покладіть цибулю і томіть на слабкому вогні до м’якості, помішуючи, щоб цибуля майже не змінила колір, приблизно 7 хв.

Тим часом тонко наріжте зелень, видаляючи жорсткі стебла. Покладіть зелень у пательню з готовою цибулею, перемішайте і зніміть з вогню. Приправте начинку сіллю, остудіть.

Розділіть тісто на 15-18 частин. На присипаній борошном поверхні розкачайте кожен шматок у дуже тонкий коржик, майже прозорий (розкачані коржі тримайте під товстим рушником або під плівкою, щоб не сохли). Поставте на середній вогонь суху сковороду з товстим дном.

На половину кожного коржа викладіть начинку, накрийте другою половиною і ретельно притисніть краї. Начинка має бути розподілена по всьому об’єму кутаба тонким шаром, а краї мають бути дуже вузькими (зайве тісто можна обрізати).

Порціями обсмажуйте кутаби на сухій, добре нагрітій сковорідці, приблизно по 1,5 хв. з кожного боку. Готові кутаби кладіть у підігріту миску, відразу ж змащуйте топленим або вершковим маслом і тримайте під кришкою. Подавайте гарячими або теплими, за бажання посипавши сумахом.

Читати також  Баклажани з помідорами на зиму

Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.

Позначки:, , , ,
close