Азербайджанські кутаби із зеленню

Кутаби, тонкі пиріжки у формі півмісяця, готують із прісного тіста, а як начинку використовують м’ясо, зелень, гарбуз, зерна граната, сир, цибулю. Готують кутаби часто навесні з появою молодої зелені.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • борошно плюс ще трохи для присипки — 3 склянки
  • сіль — щіпка
  • рослинна олія — 1 ст. л.
  • середня цибулина — 1 шт.
  • будь-яка зелень (зелена цибуля, кінза, тархун, кріп, петрушка, шпинат, мангольд) — 400 г
  • топлене або вершкове масло плюс ще для подачі — 1 ст. л.
  • сумах, за бажанням

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

Для тіста просійте борошно в миску, додайте дрібку солі. Поступово замішуючи, підливайте змішану з рослинною олією воду кімнатної температури, щоб вийшло не надто круте тісто. Накрийте його рушником і залиште на 30 хв.

Для начинки очистіть і дрібно наріжте цибулину. У сковорідці розігрійте топлене або вершкове масло, покладіть цибулю і томіть на слабкому вогні до м’якості, помішуючи, щоб цибуля майже не змінила колір, приблизно 7 хв.

Тим часом тонко наріжте зелень, видаляючи жорсткі стебла. Покладіть зелень у пательню з готовою цибулею, перемішайте і зніміть з вогню. Приправте начинку сіллю, остудіть.

Розділіть тісто на 15-18 частин. На присипаній борошном поверхні розкачайте кожен шматок у дуже тонкий коржик, майже прозорий (розкачані коржі тримайте під товстим рушником або під плівкою, щоб не сохли). Поставте на середній вогонь суху сковороду з товстим дном.

На половину кожного коржа викладіть начинку, накрийте другою половиною і ретельно притисніть краї. Начинка має бути розподілена по всьому об’єму кутаба тонким шаром, а краї мають бути дуже вузькими (зайве тісто можна обрізати).

Порціями обсмажуйте кутаби на сухій, добре нагрітій сковорідці, приблизно по 1,5 хв. з кожного боку. Готові кутаби кладіть у підігріту миску, відразу ж змащуйте топленим або вершковим маслом і тримайте під кришкою. Подавайте гарячими або теплими, за бажання посипавши сумахом.

Читати також  Кадр із нового фільму "Місія нездійсненна" став мемом (фото)

Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.

Позначки:, , , ,
close