6 ідей, як креативно використовувати сирний сир

Сирний сир люди найчастіше використовують просто як намазку для бутербродів. Але шеф-кухар Gastronom.ru Олексій Карпов радить збагатити класичний сирний сир іншими смаками та приготувати дещо цікавіше.

Додати гостроти та текстури

У класичний сир можна додати, наприклад, зубчик часнику, пропущеного через прес, і подрібнену редиску. У вас вийде пікантний, соковитий бутерброд із хрусткою текстурою.

Для салатів і дипів

Сирний сир хороший для заправки салатів

Сирний сир — воістину універсальний продукт. Він поєднується з рибою, індичкою і куркою, овочами, свіжими і приготованими, ягодами і фруктами. У пору, багату на зелень і овочі, частіше додавайте сирні сири в салати або як діпи подавайте їх до нарізаних свіжих овочів.

Текстурні намазки

Сирний сир можна використовувати для текстурної намазки

Якщо сир уже з пряними травами, його можна доповнити рубаними каперсами або солодким перцем.

Модні закуски

Сирний сир можна використовувати для приготування модних фуршетних закусок

Сирний сир незамінний у деяких закусках. Йдеться про рулетики, канапе, сендвічі й тарталетки. І навіть якщо ви просто додасте кілька ложок сирного сиру до салату із запеченого солодкого перцю, баклажана, свіжого інжиру, доповнивши руколою і легким соусом за смаком, — вийде чудово.

Десертні варіанти

Сирний сир можна використовувати для приготування десертних брускетт

Якщо кремчиз перемішати з ягодами або дрібно нарізаними фруктами, вийде вже десертна намазка, яка ідеально пасуватиме до здобної булочки, тосту або круасана.

Соуси та випічка

Сирний сир можна використовувати для випічки чізкейків

А ще сирний сир — ідеальний інгредієнт для гарячих соусів, тому що він не згортається під час нагрівання. Тому його можна додавати до страв із тушкованого м’яса й овочів, і, звісно, до випічки. Хочете — запечіть із ним курячі грудки, хочете — зробіть тарт або всіма улюблений чізкейк.

Читати також  Яблуко

Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.

Позначки:, , , , , ,
close